Hjem
Soneterapi for gravide
Fødebasseng
Doula
Fødselsforberedende kurs
Føde uten redsel
Priser

KONTAKT MEG!

Monika Klausen

Lommedalsvn. 189c
1353 Bærumsverk

Tyslandsløkka 1
1340 Skui

(+47) 959 75484

info@monikaklausen.com

Fødebasseng
FØDEBASSENG

Utvendige mål : 193*165 cm.
Innvendige mål er : 142*114 cm, dydde 65 cm.

Det er god plass til partner, annbefalt max høyde for kvinnen er 182 cm.

Vekt når det er fylt er 658 kg pluss mor.

Fordelene med vannfødsel:

I dag velger flere og flere kvinner og føde naturlig i basseng. I forhold til smertelindring og bevegelsesfrihet, sier de fleste mammaer at vann virker beroligende og avslappende og gjør fødselen mer komfortabel og en mer sensuell begivenhet. Noen mammaer har oppdaget at det går an og gjøre noe av det mest smertefulle du kan tenke deg om til og bli det deiligste som finns. Vi tror og er lært opp til at det er forferdelig smertefullt, men er det en annen side vi ikke har vært klar over?

Den gode følelsen av trygghet

Vi vet alle hvor godt det er å ta et langt varmt bad. Så tenk deg hvor terapeutisk det varme vannet kan være under en fødsel. Mange blir overasket over hvor flott og befriende det føles når de senker seg ned i bassenget. Om man ikke planlegger en vannfødsel så kan de være verdt og ha et basseng hovedsakelig pga dette, og heller gå opp etter hvert. Mange kvinner sier at verden utenfor kanten av fødsel bassenget synes å forsvinne. I vann, er kroppen din definitivt ditt eget territorium.

Vann og smertelindring

Vannbasseng hjelper kvinner til å takle smerten bedre. For mange kvinner kan en vannfødsel være nøkkelen til en psykologisk fødsel, som gir en alternativ mulighet i forhold til medisinske inngrep som epidural. Det er viktig og si at vannet ikke tar bort smerten, men gir en enorm mulighet til velvære, avslapning og gjør smerten mindre. For mange kan vannbasseng også være en fin form for smertelindring før man ser etter medisinske alternativer, og husk at du alltid kan ombestemme deg om du trenger det.

Frihet til å bevege seg

Andre fordeler med vannfødsel er den fantastiske bevegelsesfriheten du får i vann, du blir nesten vektløs, vannet bærer vekten din. Du kan bevege deg fritt og lett og mange føler at de kan hjelpe barnet og rotere ned. Å være i bevegelse og lene deg framover vil skape mer plass i bekkene for babyen til og komme ned. Det er enklere i vann. Du kan selvfølgelig ombestemme deg når du ønsker.

De fysiologiske effektene

Når du senker seg ned i vannbassenget i fødsel slapper du automatisk av, stresshormonene i kroppen synker. Hjerterytmen sykner, blodtrykket synker, puste rytmen blir lavere og du bruker mindre oksygen. Vannet hjelper til og varme opp livmoren etter hvert som fødselen går fremover og reduserer kramper og slitenhet. Det hjelper musklene i bekkene og slappe av, som hjelper babyen til og bli født lettere.

Ha kontroll over egen fødsel

I bassenget er du i din egen verden og du merker ikke hvor fort tiden går. Dette blir ditt område, og du gir tillatelse til hvem som kan komme deg nær. Bassenget hjelper deg til og finne fødekraften din, dette kan du. Verden utenfor kanten av fødsel bassenget synes å forsvinne. I bassenget er du i din egen verden.

Jeg gikk ut av bassenget på slutten av fødselen da jeg begynte å bli litt sliten, men da kom en ri og den var mye kraftigere enn tidligere. Da skjønte jeg hvilken smertelindring det varme vannet ga meg. Jeg kom meg veldig fort ned i bassenget igjen. Jeg kjente det varme vannet mot huden, hvor lett jeg plutselig var, så deilig det var. Da merket jeg fort hvor utrolig godt det var i bassenget, den kraftige følelsen ved en vee jeg kjente over vann slapp taket og jeg hadde bevegelsesfrihet og kontroll over fødselen min igjen. Det var helt fantastisk.

Monika


Å ha partneren din med deg i bassenget

Og ha partneren din med deg i bassenget kan gi en nærhet som ofte ikke kan oppleves i et normalt fødsels miljø. Ikke alle kvinner ønsker å bli holdt under fødselen, men å ha muligheten til å få partneren din i nærheten av deg er en stor fordel. I bassenget kan mang kvinner føle at dette er deres område, og de andre holder seg utenfor. Ved å gå i bassenget sammen med deg kan din partner gi deg god støtte og føle seg betydningsfull og at dere gjør dette sammen. Å ta imot barnet sammen i bassenget er en fantastisk opplevelse, og få nærheten og styrken til sin kjære, bli kjærtegnet og strøket på.

Kyss er også veldig stimulerende på fødselsprosessen.


 
  © 2011 www.fødeutenredsel.no. Alle rettigheter.
Hjem    Kontakt meg    E-post